Apartamentele din zonele rezidentiale din Sofia au ajuns la preturi situate in jurul valorii de 500 euro/metru patrat. Scaderea este destul de consistenta, avand in vedere ca preturile din urma cu un an erau situate in jurul valorii de 700 euro. Potrivit publicatiei de profil 24 Chasa Daily din Sofia, apartamente inca in constructie pot fi achizitionate acum la preturi de chiar 495 euro/mp. Acestea se gasesc in zonele Obelya, Drujba si Liulin.

In publicatie sunt specificate la capitolul „preturi bomba”, pe cel al unui apartament nou de 65 de metri patrati costa 32.000 de euro, in timp ce un apartament de trei camere de 100 metri patrati a ajuns acum la 50.000 euro. Potrivit analistilor bulgari, scaderile se datoreaza faptului ca proiectele au fost initiate in perioada in care cererea era mare, dar preturile au fost tinute ridicate, astfel incat in perioada crizei pentru majoritatea apartamentelor nu s-au prezentat cumparatori.

Astfel, in prezent, maximul de pret pe care un cumparator il poate achita este de 1.000 euro/metru patrat, in conditiile in care apartamentul cu pricina este unul de lux si situat in centrul capitalei bulgare.