Karl Mayer deschide o nouă fabrică în apropiere de Baia Mare

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producția de mașini și tehnologii pentru industria textilă, își extinde operațiunile în România prin deschiderea a două puncte de lucru în Baia Mare și construirea unei fabrici. Aceasta inițiativă reprezintă un pas important pentru dezvoltarea economică a județului Maramureș.

Fabrica va fi amplasată în comuna Groși, situată în apropierea municipiului reședință.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă comună, la care au participat reprezentanții Karl Mayer în România și președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

Președintele CJ Maramureș, despre investiția din județ

În cadrul conferinței, Ionel Bogdan a subliniat importanța acestei investiții pentru regiune și a evidențiat eforturile depuse pentru a stabili contactele necesare cu Ambasada Germaniei și Camera de Comerț Româno-Germană.

„Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (…) şi pentru a aduce o investiție majoră, aici, în judeţul nostru. (…)

Dacă nu am fi reuşit să stabilim contacte cu Ambasada Germaniei, cu Camera de Comerţ Româno-Germană, nu eram astăzi în momentul în care să putem anunţa aceste investiţii. (…) Odată stabilit contactul cu compania Karl Mayer, deja suntem în discuţii cu alţi potenţiali investitori germani şi este un lucru foarte bun pentru municipiul Baia Mare”, a declarat președintele CJ Maramureș.

Karl Mayer face primul pas investițional în această vară, prin închirierea unor hale industriale în Baia Mare, unde va dezvolta prima producție. Managerul sectorului investiții al companiei, Roland Kohn, și-a exprimat încrederea în succesul acestei inițiative, menționând că grupul angajează sau colaborează cu peste 207.000 de oameni în întreaga lume.

Investițiile anunțate de compania germană se ridică la aproximativ 500 milioane euro

De altfel, directorul companiei în România, Patrick Mock, a confirmat că s-a închiriat deja o hală industrială în Baia Mare și că procesul de angajare a muncitorilor calificați și necalificați este în plină desfășurare.

În plus, compania caută un teren adecvat pentru construirea noii fabrici din comuna Groși, care va ocupa o suprafață de 12 hectare.

„Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (…) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă (în comuna Groşi – n.red.) şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş. Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă”, a afirmat Patrick Mock.

Cele trei investiții ale companiei Karl Mayer, evaluate la aproximativ 500 milioane euro, vor crea peste 700 de locuri de muncă în Maramureș. Punctele de lucru ale companiei germane vor funcționa pe fosta platformă industrială de vest și fostul sediu al firmei locale Confstar, contribuind astfel la revitalizarea economică a acestor zone.