Apa carbogazoasă este mai bună decât apa plată? De ce e bine să o consumăm cu moderație

Iar pe piață există o gamă variată de mărci de apă minerală carbogazoasă. În plus, au apărut tot felul de aparate cu care ne putem face acasă sifonul de altădată.

Potrivit Mashed, rămân unele întrebări cu privire la cât de sănătoasă este apa carbogazoasă și, mai precis, cât de multă apă ar trebui să bem. Au existat unele teorii conform cărora apa carbogazoasă nu ne hidratează foarte bine sau chiar că ar putea afecta densitatea osoasă.

La fel de hidratantă ca apa plată

Vestea bună este că apa cu bule este la fel de hidratantă ca apa plată, confirmă Healthline, citând mai multe studii pe această temă.
Vestea proastă este că, deși consumul de apă carbogazoasă nu dăunează oaselor, după cum a confirmat Harvard Medical School, poate dăuna dinților și sistemului digestiv.

Poate afecta smalțul dinților și cauzează probleme digestive

Apa carbogazoasă este obținută prin pomparea de dioxid de carbon, iar atunci când acesta se dizolvă în apă, se transformă în acid carbonic, care scade pH-ul apei.

Majoritatea apelor carbogazoase au un pH între 3 și 4, iar un pH de 4 este suficient pentru a afecta smalțul dinților. Prin comparație, apa obișnuită are un pH neutru de 7.

Deși există modalități de a contracara efectele sale acide, cum ar fi folosirea unui pai sau consumul de apă obișnuită după aceea, cel mai bine ar fi să bem cantități mai mici de apă carbogazoasă. Medicii stomatologi spun că de preferat ar fi să bem o singură dată pe zi.
Și mai important este că bulele pot cauza gaze și balonare, iar cei care au tract gastro-intestinal sensibil sau care suferă de colon iritabil trebuie să reducă cantitatea pe care o beau.

În schimb, mitul conform căruia apa carbogazoasă poate afecta greutatea este fals. S-a dovedit că balonarea și creșterea în greutate nu au nicio legătură cu consumul apei cu bule. Din contră, consumând apă minerală carbogazoasă vom avea o senzație mai mare de sațietate.