Agentia de presa Associated Press a anuntat ca va lua toate masurile posibile impotriva site-urilor care preiau continutul agentiei fara a avea un abonament.

AP, care se confrunta cu rezilierea contractelor din partea mai multor publicatii falimentare, a anuntat, de asemenea, ca va reduce si tarifele pentru abonamentele privind preluarea de continut.

„Nu mai puteam sta si vedea cum unii se folosesc de munca noastra fara a plati. Vom incerca astfel sa ne protejam de furtul din mediul online”, a declarat Dean Singleton, presedinte al AP.

Associated Press a anuntat ca agentia va lucra doar cu site-urile care platesc pentru preluarea continutului si va lupta impotriva celor care fura munca angajatilor sai. De asemenea, AP va impune o taxa si pentru site-urile agregatoare.

Miscarea AP vine in contextul scaderii accentuate a veniturilor pe piata media din intreaga lume si intr-un moment in care majoritatea ziarelor isi regandesc politica privind oferirea de continut gratuit pe site-urile proprii.

Sursa: Los Angeles Times