Anunțul teribil al lui Arafat! Nimeni nu va scăpa: Nu știm încă impactul tulpinii Omicron

Raed Arafat a declarat că tulpina Omicron va ajunge peste tot și că nimeni nu va putea să o oprească. Amintim că mulți specialiști au atras atenția că această variantă este mult mai contagioasă față de varianta Delta.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mai spus că momentan varianta cea nouă este analizată de către specialiști și că în perioada următoare aceștia vor veni cu răspunsuri concrete.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a declarat Raed Arafat.

Uniunea Europeană nu va închide granițele

Având în vedere că mai multe state membre ale Uniunii Europene au început să pună restricții dure în ceea ce privește persoanele care vin din Africa de Sud, Raed Arafat a declarat că nu se pune problema ca blocul comunitar să închidă granițele.

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limitare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a precizat şeful DSU.

Vaccinul anti-COVID continuă să fie important

Șeful DSU a reiterat că vaccinul anti-COVID este în continuare important, subliniind că este soluția pentru a opri următoarele valuri ale pandemiei.

„Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă.

Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.