Anunțul momentului pentru toți elevii și părinții din România! Este vorba despre declarația făcută luni, 10 ianuarie, de către medicul pediatru Mihai Craiu. După ce s-a vaccinat, acesta a spus că școlile vor trebui deschise la un moment dat iar prioritatea este efectuarea acestui lucru în siguranță.

„Principalul pericol pentru copii sunt părinții și dascălii care îi pot infecta, deci trebuie avute în vedere aceste categorii”, a declarat Mihai Craiu, conform g4media.ro

Anunțul momentului pentru toți elevii și părinții din România

De asemenea, medicul pediatru a fost întrebat dacă școlile ar trebui redeschise din 8 februarie.

„Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță. Sunt ferm convins că școlile trebuie deschise, doar că trebuie să fie zona respectivă pe verde. Ca medic de urgență, pot să vă spun că am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid”, a răspuns medicul.

Răsturnare de situație

Școlile s-ar putea să nu se deschidă în data de 8 februarie. Medicul Andreea Moldovan, numită săptămâna trecută secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că încă sunt în evaluare planurile de revenire a elevilor în școli și decizia nu este una oficială.

Mai mult cu cât în România a fost detectată tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasă și care îi afectează mai mult pe copii decât primul virus SARS-CoV2.  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea zilele trecute că o decizie va fi luată până la sfârșitul lunii ianuarie.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari. Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie.

Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate, din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare. tocmai ca să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile. Ar fi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”, a adăugat aceasta, potrivit digi24.ro

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea