Un nou eşec dureros pentru naţionala de fotbal a României! Tricolorii au ratat, din nou, calificarea la Campionatul Mondial.

România câştigă meciul cu Liechtenstein, dar spune adio Cupei Mondiale din Qatar

Duminică seara, România a învins Liechtenstein cu 2-0, în grupa Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Cu toate acestea, băieţii noştri nu vor merge la Campionatul Mondial din Qatar, ratând calificarea la baraj ca urmare a rezultatului înregistrat în Macedonia.

România se putea califica la baraj cu o victorie împotriva Liechtenstein, pe care a obţinut-o, însă trebuia ca Islanda să nu piardă cu Macedonia de Nord. Din păcate pentru tricolori, Islanda a fost învinsă cu 3-1 la Skopje.

Golurile României au fost înscrise, în această seară, de către Dennis Man, în minutul 8, şi Nicuşor Bancu, în minutul 87. Naţionala noastră a mai ratat şi un penalty, după ce Nicolae Stanciu a tras pe lângă poartă în minutul 35, transmite Agerpres.

Tot duminică, Enes Sali a devenit cel mai tânăr tricolor care evoluează în naţionala României. Fotbalistul de la Farul Constanţa are 15 ani şi 8 luni şi a întrecut astfel recordul precedent care-i aparţinea lui Cristi Manea, prezent și el în lot pentru partida cu Liechtenstein.

Mirel Rădoi îşi face bagajele şi pleacă de la echipa naţională: “E normală decizia”

La conferinţa de presă de după meci, selecţionerul Mirel Rădoi şi-a anunţat, în mod oficial, plecarea de la echipa naţională.

“Este un eşec această campanie pentru mine, că nu nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner.

E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua”, a declarat, duminică, Mirel Rădoi.

Sursa: FIFA.com

Clasamentul final al grupei J arată astfel: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord – 18 puncte, România – 17 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 9 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania s-a calificat direct la Campionatul Mondial din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la baraj.