Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, insistă asupra faptului că administrația publică poate fie adusă pe drumul corect doar prin perseverență și încăpățânare din partea managementului.

Deși s-ar putea crede că măsurile adoptate de Minister sunt aplicate și funcționează, ”cineva acolo tot lucrează, tăcut, ca să nu se poată dintr-o dată sau peste tot în țară”, a scris Alexandru miercuri pe Facebook.

”M-am săturat de declarații”

”M-am specializat în surmontarea lui “nu se poate” din administrație. M-am încăpățânat să conectez instituțiile între ele, în limita competențelor MMPS, ca să nu mai meargă oamenii după hârtii când le au instituțiile. Toți vorbesc despre ce bine ar fi să fie conectate instituțiile între ele, eu m-am săturat de declarații și iau decizii.

Săptămâni în șir – lucruri care nu se văd în spațiul public – demontez argumente contra ca să ajungem la: Se poate. În final, semnez Ordin”, a explicat ministrul Muncii, într-un mesaj postat pe internet.

”După, ai crede că totul merge de la sine. Nu! Cineva acolo tot lucrează, tăcut, ca să nu se poată dintr-o dată sau peste tot în țară. Dacă nu verifici constant, pe eșantion, administrația contează pe faptul că uiți, îți îndrepți atenția în altă parte.

Eu nu uit, îmi fixez termene, urmăresc sarcini. Chiar și când, după 2-3 verificări, arată ca și cum merg lucrurile, verific. Pentru acest tip de management pe care îl aduc în sistemul public, mesajele de la cetățeni sunt valoroase”, a precizat Violeta Alexandru.

”Se ridică povara de pe umerii cetăţenilor”

În context, ministrul Muncii a anunțat recent că instituţiile din subordine vor prelua direct din baza de date a Ministerului Finanţelor informaţiile necesare privind veniturile cetăţenilor români, astfel încât oamenii nu vor mai fi nevoiţi să facă numeroase drumuri pentru a procura adeverinţe de venit.

”O asemenea măsură ridică povara administrativă de pe umerii cetăţenilor pentru că nu mai sunt trimişi să aducă adeverinţe, ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituţia care plăteşte beneficii sociale, verifică datele direct la Finanţe”, spune Alexandru.

”Cetăţeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverinţele de venit. Am insistat pentru ca o asemenea măsură să se ia cât mai repede tocmai pentru că proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informaţii despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărţilor de Muncă, a eşuat”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.