Ce sume cer Andra, Loredana sau Ștefan Bănică Jr.?

Industria muzicală din România e plină de talente și majoritatea artiștilor de top nu se opresc doar la concerte. De multe ori ei sunt solicitați să cânte la evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri și petreceri private. Însă, cum era de așteptat, talentul artistului în cauză și faima acestuia vine și cu tarife impresionante la pachet pentru a susține prestații la astfel de ocazii.

Este și cazul Andrei, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, care este foarte solicitată să cânte la tot felul de evenimente. Cu o carieră strălucitoare și numeroase hituri în palmares, Andra își oferă serviciile la un tarif de top. Dacă doriți să o aveți la un eveniment, ar trebui să vă pregătiți pentru a scoate din buzunar nu mai puțin de 12.000 de euro.

Loredana, o altă artistă cunoscută pentru show-urile ei incendiare și cariera sa de succes, cere un tarif și mai mare decât Andra. Artista nu acceptă să meargă la evenimente fără să primească o recompensă pe măsură. Suma pe care aceasta o solicită este de 12.500 de euro.

Ștefan Bănică Jr., un alt artist cunoscut și apreciat în România, este la rândul său nelipsit de la evenimentele private. Și cântărețul nu dezamăgește cu prestațiile sale, dar și cu tariful consistent. 10.000 de euro este suma pe care trebuie să o plătești pentru prestația sa la astfel de ocazii.

Maneliștii fac atmosfera la petreceri, iar tarifele sunt justificate

Florin Slam, este, de asemenea, apreciat pentru atmosfera care o creează la petreceri. Dar distracția și buna dispoziție are un tarif pe măsură când vorbim de astfel de evenimente private. Suma pe care o percepe cântărețul de manele variază între 5.000 și 10.000 de euro.

Un alt manelist, Tzancă Uraganu, percepe aproximativ 12.000 de euro pentru a cânta o oră la un botez sau nuntă. Acest tarif este justificat prin taxele și impozitele pe care trebuie să le plătească, menționând că nu primește bani „în mână” și plătește impozit la stat.

„Dacă tu nu-ți permiți, crezi că toată lumea nu-și permite. Dacă cerem 12.000 pe patru ore, cerem pentru că avem de plătit taxe, impozite. Noi plătim impozit la stat. Eu iau bani numai în firmă, nu iau bani în mână, avem și noi de plătit.

Dăm 10%-20% la stat pentru că așa e normal și legal. De asta cerem prețuri. Suntem mai mulți în orchestră, suntem atâția băieți. Dacă nu îți permiți, du-te și ia pe cine îți permiți”, a menționat artistul.

În zona Ardealului, Georgiana Lobonț și Vlăduța Lupău sunt foarte căutate, mai ales la nunți. Tarifele celor două artiste sunt similare, ele luând fiecare 1.500 de euro pentru un recital solo. Cu toate acestea, suma poate ajunge și la 7.000 de euro, în anumite condiții, cu instrumentiști incluși în spectacol.

Georgiana Lobonț oferă un program de două ore, în reprize de câte 45 de minute, iar suma variază între 5.000 și 7.000 de euro, în funcție de contract.