Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, vine cu o profeție teribilă. Acesta a spus ce li se va interzice românilor pe toată durata anului 2020. Acesta a anunțat, ca și președintele Klaus Iohannis, că relaxarea restricțiilor după data de 15 mai va fi făcută gradual.

Ce li se va interzice românilor în 2020

Sunt însă și activități care li se vor interzice românilor pe tot parcursul anului 2020. Cele cu public, precum spectacolele, nu vor fi reluate în acest an.

„În ceea ce privește adunările, eu nu cred că în acest an adunările de mare amploare vor fi reluate, este o părere personală. Probabil că între 50 și 100 de persoane o să fie un interval acceptabil, dar trebuie raportat la un anumit spațiu. Dacă spațiul e mic, distanțarea nu se poate produce. Concerte de mare amploare în aer liber eu nu cred și nu cred că o să fie în nicio țară”, a declarat Alexandru Rafila, conform Digi24.

Rafila a vorbit și despre redeschiderea mall-urilor. „În ceea ce privește mallurile, eu cred că trebuie să se redeschidă diverse tipuri de magazine, de unități comerciale. Nu știu dacă mall-urile în sine se vor redeschide pentru că sunt zone aglomerate”, a precizat Alexandru Rafila.