Românii au parte de vești extraordinare. Autorităţile de la Chişinău au discutat cu cele de la Bucureşti despre eliminarea taxelor la telefonie pentru apelurile dintre cele două ţări.

Subiectul a fiost abordat de ministru de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu şi cel al Economiei,  Vadim Brînzan cu reprezentanţi ai Guvernului României și a operatorilor de telefonie mobilă.

“Astăzi împreună cu ministrul economiei Vadim Brînzan am participat la Guvern la o videoconferință privind eliminarea costurilor de roaming cu România.

Am discutat cu reprezentanții Guvernului de la București și cu operatorii de telefonie din Republica Moldova și România paşii concreți pentru ca cetăţenii din ambele ţări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie.

Dincolo de comunitatea de limbă și cultură cu România vrem şi o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicaţii, lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european.

Studenți, oameni de afaceri, turişti sau toţi cei care își vizitează rudele şi prietenii, mii de cetățeni care trec zilnic hotarul vor simți concret aceste beneficii. Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obţinerea acestor facilităţi”, a susținut pe pagina sa de socializare Nicu Popescu.