Anunț important pentru părinți și elevi! Ce se întâmplă cu programul de recuperare al cursurilor pierdute? Sorin Cîmpeanu a spus-o clar

Ministrul a precizat că instituția pe care o conduce va propune aprobarea ordonanței prin care s-a instituit programul de recuperare al cursurilor pierdute cu scopul de a-l prelungi.

“Astăzi, exact la ora la care vorbim, Ministerul Educaţiei va propune în legea de aprobare a ordonanţei prin care s-a instituit acest program de ore remediale, va propune extinderea acestui program care, în momentul în care vorbim, este valabil pentru semestrul doi din anul şcolar 2020-2021, deci doar în semestrul ăsta, conştientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaţionale, acest program se va extinde şi pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022. Exact la ora la care vorbim, sunt comisiile de învăţământ din Parlament – şi la Camera Deputaţilor şi la Senat – propunerea va fi făcută la Senat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Ploieşti, în cadrul dezbaterii din Campania Naţională “Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Evoluția epidemiologică condiționează orele remediale

Potrivit ministrului Educației, elevii trebuie să fie prezenți fizic la orele remediale, lucru ce ține de evoluția epidemiologică.

“Este extraordinar de important să ne putem întoarce la şcoală atunci când situaţia epidemiologică va permite cu prezenţă fizică. În general este important. Nu spun că după ce vom fi încheiat această pandemie ne vom întoarce la exact acelaşi stil pe care l-am lăsat în martie 2020. Nu ne vom întoarce la acelaşi stil. Că vrem sau că nu vrem, că ne place sau nu ne place, partea de predare online, partea de digitalizare a educaţiei va fi mult mai accentuată după ce vom fi încheiat această criză sanitară. Ăsta este un lucru bun, este un lucru bun dacă vom şti să îl aplicăm cum trebuie şi acolo unde trebuie. Sunt două condiţii. Cum trebuie înseamnă să fie profesori pregătiţi şi aici este sarcina noastră, în primul rând, nu poţi să reproşezi elevilor că nu au fost pregătiţi pentru asta, nu poţi să reproşezi colegilor cadre didactice că nu au fost pregătiţi pentru asta. Dacă poţi să reproşezi cuiva, ne puteţi reproşa nouă, decidenţilor. Deci cei mai puţin vinovaţi sunt elevii, apoi cadrele didactice, apoi noi, decidenţii. Este o realitate”, a afirmat Cîmpeanu în cadrul dezbaterii.