Astfel, coridorul ar stabili o conexiune feroviară între Portul Constanța și Portul polonez Gdansk. „În legatură cu Summitul Inițiativei celor 3 Mări au fost adoptate trei Memorandumuri, mai multe proiecte pe care le va propune România. După cum știți, Summit-ului Inițiativei celor 3 Mări va avea loc la București în perioada 17-18 septembrie 2018 și au fost aprobate proiecte din domeniul digital, transporturi și energie, care vor intra pe lista proiectelor prioritare ale României. 

În domeniul Transporturilor sunt două proiecte pe care le propune România. Proiectul FAIRway Danube care are ca obiectiv general implementarea Master Planului pentru Reabilitarea și Întreținerea Șenalului Dunării și Afluenților săi Navigabili, elaborat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, și proiectul RAIL 2 SEA – „Modernizarea și dezvoltarea rutei feroviare Gdansk– Constanța”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, citat de clubferoviar.ro

Proiectul „Inițiativa celor Trei Mări” urmărește să ofere susținere politică pentru o mai bună cooperare și interconectare a economiilor statelor din spațiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltcă și Neagră – in domenii precum energie, transporturi, telecomunicații sau protecția mediului.