Judecătorul Cristi Dănileț a transmis miercuri pe Facebok un mesaj, în care spune că a vorbit la telefon cu fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi şi că nu este moartă. Isteria a început după ce în mediul online a început să se propage o informaţie falsă conform căreia candidata pentru funcţia de procuror şef european ar fi murit într-un tragic accident rutier în Capitală.

Un site obscur, plin de fakenews-uri, a publicat o știre falsă conform căreia Laura Codruța Kovesi a decedat într-un accident de maşină. Știrea care s-a propagat rapid pe Facebook conținea inclusiv o biografie a fostei șefe DNA și o poveste neadevărată conform căreia aceasta s-ar fi aflat într-o maşină ce a fost lovită puternic de un alt șofer pe șoseaua Giurgiului din București.  Mai mult, anunţul este atribuit Brigăzii Rutiere din Capitală.

Ulterior, Cristi Dănileț a explicat că a sunat-o pe Laura Codruța Kovesi şi aceasta este vie.

„E o știre falsă, evident. Am vorbit acum câteva secunde cu doamna Laura Kovesi. Era vie, cel puțin la telefon. Doar dacă nu a tras o tură prin iad și s-a întors să se răzbune,”, a scris Dănileț pe Facebook.