În plin scandal politic, Guvernul face noi promisiuni. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a anunțat indexarea anuală a alocațiilor de stat pentru copii în raport cu indicele de inflaţie.

Această măsura se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020. Cheltuielile aferente majorării alocaţiilor vor fi incluse în bugetul pe anul viitor. ‘Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare’, a afirmat Budăi, conform dcnews.ro.

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Alocaţia de stat pentru copii este în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.