Conform celor scrise de Nicușor Dan pe Facebook, candidatul a primit sesizări din partea alegătorilor că se descurcă mai greu cu buletinul de vot pentru primar.

„Am primit sesizări din partea alegătorilor că se descurcă mai greu cu buletinul de vot pentru primar.
Vă reamintesc că pe buletinul de vot pentru Primarul Municipiului București:

– candidații independenți nu au siglă electorală, ci mențiunea CANDIDAT INDEPENDENT
– cei patru candidați independenți ne regăsim la finalul listei, paginile 2 și 3

Căutați cu răbdare și alegeți candidatul preferat! Este important să distribuiți acest mesaj pentru a-i ajuta pe cei care merg la vot!”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Reacțiile oamenilor

„Este bulversant sa intuiești aceste detalii în cabina de vot in care nimic, nici spațiul , nici lumina si nici calitatea hârtiei pe care este tipărit buletinul nu este în favoarea ta. Iar cu mănușile în mână nu poți rasfoi pentru a aplica ștampila. Iar daca stai rău si cu cititul… Nici chiar faptul ca numele nu este în ordinea în care am fost obișnuiți sa vedem candidatul, Dan Nicusor Daniel nu este de nici un ajutor”, a scris un om în secțiunea de comantarii a postării respective.

„Mi-a fost greu sa va gasesc… Și eu am răsfoit de doua ori… Nici numele nu este doar Nicușor Dan… Dar în fine am luat-o prin excludere… Nici prin cap nu mi-a trecut ca sunteți independent!”, a scris altcineva.

Lovitură pentru Nicușor Dan. Se întâmplă chiar în ziua alegerilor

Nicușor Dan este acuzat că a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei, prin declaraţiile pe care le-a făcut la ieşirea de la vot.

„În fapt, în data de 27 septembrie, în jurul orei 9,15, candidatul la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan Daniel, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, în faţa secţiei de votare de la şcoala gimnazială nr. 279 sector 6, Bucureşti, în perimetrul de 500 metri din raza secţiei de votare, a declarat următoarele:

‘Aştept de mult votul ăsta şi am votat cu sete. Am votat să scoatem din primăria Bucureştiului o caracatiţă de interese, neamuri, cumetri, naşi, fini, prieteni, care au ţinut în subdezvoltare oraşul ăsta. De asta n-au fost în stare să rezolve apa caldă, darămite poluarea şi traficul.

Am votat pentru un oraş care are un potenţial extraordinar, pentru oameni cinstiţi, muncitori şi creativi şi în zona privată a dovedit că poate tot ce îşi propune, iar după aceste alegeri sunt convins că tot acest potenţial de muncă şi creativitate poate fi pus în slujba bucureştenilor de toate generaţiile, familiilor care nu au avut parte de infrastructura şcolară de care aveau nevoie, în slujba persoanelor vârstnice care şi-au văzut copiii şi nepoţii plecând din oraş.

Şi dincolo de probleme vieţii curente care au fost lăsate de izbelişte. Competiţia electorală e o competiţie de valori, o competiţie între adevăr şi minciună, competenţă şi incompetenţă, cinste şi corupţie şi între decenţă şi superficialitate fudulă. De asta am votat cu mare sete şi invit bucureştenii să iasă în număr mare la vot, de dimineaţă pentru că sunt condiţii speciale şi votul e mai lent, să dea un vot util care să pună Bucureştiul pe direcţia bună, să facă din oraşul Bucureşti oraşul pe care bucureştenii îl merită’”, se arată în sesizarea social-democraţilor.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea