Liviu Dragnea, liderul PSD, a făcut luni seara un anunţ surpriză în direct la România TV, cu privire la pensiile românilor. Acesta anunță că veniturile se vor majora semnificativ de anul viitor, adică din 2020. Astfel, se pare că pensiile se vor dubla, ca apoi, din 2021, să crească din nou.

“Noua lege a pensiilor va schimba lucrurile în bine pentru foarte mulţi pensionari, fiecare pensie va fi cel puţin dublată în 2021”, a spus Dragnea, care se bazează în principal pe ultimele modificări aduse de noua Lege a pensiilor.

De asemenea, liderul PSD a mai vorbit și despre pensiile militarilor, unde a adus în discuție o serie de informații noi pe un subiect sensibil, cum însuși recunoaște chiar Dragnea.

Liviu Dragnea a mai discutat şi despre ce se va întâmpla cu pensiile militare: “O parte, un număr, nu e mare, de ofiţeri au ieşit la pensii neverosimile, să nu zic altfel, sfidătoare. Lumea nu a mai vrut să se aplece asupra acestuia subiect, care este foarte sensibil, şi anume, mulţi generali, subcolonei care au pensii mai mici decât un căpitan. Aşa ceva nu este admisibil. Atunci am avut întâlniri eu cu aceste asociaţii, i-am rugat şi pe ministrul muncii şi pe ministrul de finanţe ca în foarte scurt timp, săptămâna asta, trebuie să avem o primă formă, să se întâlnească cu acei prim ofiţeri, pentru că rapid trebuie să punem ordine în acest sistem. La aceşti oameni, este normal şi problema de bani, dar cel mai mult îi doare faptul că nu este respectată munca lui şi gradul lui, e vorba de onoare aici. Cu asta nu putem să rămânem în continuare aşa. Aşa cum am avut curaj să intrăm în sistemul public, care este un sistem mult mai complicat, şi până la urmă a ieşit o lege care este bună, aşa vom face şi aici” a mai spus acesta, la România TV.