Totodată, ministrul atrage atenția că nicăieri în UE nu a fost luată o astfel de măsură.

„Suntem într-o situație dificilă. Întreaga societate românească trece printr-o perioadă grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atât de greu. Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pendemiei. Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile.

Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a spus ministrul Educației, la Antena3.

Când se întorc elevii în școli?

În ceea ce privește suspendarea cursurilor, ministrul a precizat că acest lucru va rămâne valabil până când elevii vor fi în siguranță.

„Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a adăugat Monica Anisie.

Monica Anisie a vorbit și despre măsurile luate în cazul elevilor care nu au acces la tehnologie.

„În toată această perioadă, colegii mei profesori s-au mobilizat. Au dat mâna cu elevii în acestă perioadă pentru că au continuat învățarea pe platforme. Pentru că sunt și elevi care nu au acces la tehnologie, Ministerul Educației a realizat un parteneriat cu Televiziunea Română și pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a realizăm TeleȘcoala”, a adăugat ministrul.