Chanel a fost de acord să interzică blănurile și pielea exotică din colecțiile sale, declarând că dorește să mențină standarde etice, dar și ca urmare a presiunii exercitate de militanții pentru drepturile animalelor.

Casa de modă franceză recunoscută pe plan internațional a anunțat că va înceta să mai producă articole de îmbrăcăminte și accesorii care sunt fabricate din blănuri de animale, precum și din piele de crocodil, șopârlă sau șarpe.

O purtătoare de cuvânt din partea  Chanel a declarat pentru CNN că decizia a fost luată parțial pentru că nu este posibil să se obțină astfel de produse care să respecte principiile companiei.

„La Chanel, revizuim continuu lanțurile noastre de aprovizionare pentru a ne asigura că acestea respectă așteptările noastre de integritate și trasabilitate. În prezent este din ce în ce mai dificil să ne procurăm piei de animale exotice care să corespundă exigenţelor noastre în materie de etică, ” scrie CNN

Purtătoarea de cuvânt a confirmat că noua politică se aplică și blănurilor, adăugând că această decizie oferă „o oportunitate de a crea o nouă generație de produse high-end”, potrivit CNN.com.

Tracy Reiman, vicepreședintele executiv al PETA, a spus într-un comunicat de presă: ”Am desfăcut deja sticlele de șampanie la PETA, datorită anunțului făcut de Chanel, prin care renunță la blanurile și pieile exotice – inclusiv cele de crocodil, șoparlă și șarpe.”

Anul trecut Gucci a anunțat  o acțiune similară, prin care promitea să nu mai folosescă blană de nurca, de raton, vulpea sau orice alt animal care a fost crescut sau prins pentru blană.

Prin această mișcare Chanel se alătură altor branduri de renume, cum ar fi ASOS, Nike, Nine West, Puma și multe altele care au renunțat  deja la folosirea pieilor exotice, potrivit  PETA.