ANM PROGNOZA METEO pentru luna aprilie!

Meteorologii anunţă că luna aprilie va debuta cu o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei şi cu un deficit de precipitaţii. Ulterior, temperaturile vor creşte şi se vor apropia de cele normale, dar deficitul de precipitaţii va continua. În cea de-a treia săptămână a lunii sunt prognozate mai multe ploi, în unele zone ajungându-se mai un mic excedent.

ANM PROGNOZA METEO pentru luna aprilie! 

Rareş Bogdan prezintă dezastrul pentru Kovesi şi planul PSD de după: Dacă reuşesc să o încătuşeze pe Codruţa… 

Potrivit meterologior, în săptămâna 01.04.2019 – 08.04.2019, valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

”Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, în săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. În plus, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

ANM PROGNOZA METEO pentru luna aprilie! 

În cea de-a treia săptămână din luna aprilie, potrivit meterologilor, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval.

”Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local în regiunile sudice, dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului”, au mai transmis meteorologii.

Şi în săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019, temperaturile se vor încadra în normalul perioadei, dar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Răsturnare de situaţie în cazul Kovesi! Semnale puternice din afara ţării. Ce se va întâmpla cu funcţia de procuror european 

ANM PROGNOZA METEO pentru luna aprilie!  Cum va fi vremea în zilele următoare:

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, exceptând nordul țării, unde se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros. Va ploua slab, ziua izolat în jumătatea de est a țării și la munte, iar seara și noaptea pe arii relativ restrânse în vest, centru și sud. La munte, iar spre sfârșitul intervalului posibil și în Transilvania, vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane, unde trecător vor fi rafale cuprinse în general între 45 și 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei și 24 de grade în Banat, Oltenia și Muntenia, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în sud-vestul teritoriului. Izolat va fi brumă în Maramureș și în Moldova.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele
intensificări după-amiaza și noaptea când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -8…-9 grade. În vestul, centrul și sudul țării cerul va avea înnorări și mai ales ziua, pe arii restrânse în zonele joase de relief, vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări mai ales în regiunile sudice, sud-estice, nord-vestice și la munte, unde la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar noaptea, pe crestele Munților Banatului se vor depăși 80…90 km/h. Local, spre sfârșitul intervalului, se va semnala brumă, îndeosebi în nordul, centrul și estul teritoriului.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci accentuat și va deveni rece pentru această dată. Ziua cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei când la rafală se vor atinge viteze de 40… 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Noaptea vor fi condiții de brumă.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Vor fi înnorări temporare în vestul și sud-vestul țării, unde izolat va ploua slab, iar în zona montană aferentă pe suprafețe mici se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar noaptea, local, se va produce brumă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul, în sud-vestul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -7 grade în estul Transilvaniei și 8 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Noaptea vor fi condiții de brumă.