Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Cluj și Sălaj, atenționarea aceasta find valabilă până vineri la ora 7:00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale corelor de inundație pe râurile mici din bazinul hidrografic: Crișul Repede – bazin superior și mijlociu, Crișul Negru – bazin superior și mijlociu, județele Cluj și Bihor”, anunță hidrologii.

De altfel, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jijia, Bârlat, afluenții Prutului aval confluență cu râul Jijia, județele Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați. Atenționarea cod galben pentru râurile din aceste județe este valabilă până vineri, la ora 2.00, conform Știripesurse.ro.

De asemenea, potrivit meteorologilor, vineri va ploua în toată țara, iar descărcările electrice vor fi prezente în toate regiunile și marile orașe vor cădea ploi însemnate cantitativ mâine, 31 mai, iar vizita Papei Francisc în România va sta pe toată perioada sub protecția umbrelelor.

În Capitală, ploile zgomotoase continuă. Vor fi 26 de grade Celsius, iar minima zilei va fi de 16 grade. De asemenea, se vor semnala din nou tunere și fulgere, iar ploile vor crea problemele în locurile ușor inundabile din București.