Update: Alertă meteo COD PORTOCALIU de vânt puternic până la ora 16.00 

Fenomene meteorologice asteptate: vânt puternic cu rafale de 110…130 km/h, trecător 140 km/h

Județul Buzău: Lopătari, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Mânzălești, Bisoca, Sărulești, Chiliile;

Update: Alertă meteo COD PORTOCALIU de vând puternic ce va atinge local viteze de 90-100 km/h în Iași și Botoșani până la ora 14.00.

Județul Botoşani;

Județul Iaşi: Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinți, Lețcani, Popricani, Șipote, Erbiceni, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Vlădeni, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Focuri, Sirețel, Victoria, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Plugari, Coarnele Caprei, Movileni, Balș, Românești, Fântânele, Roșcani, Cucuteni;

Știre inițială:

Alerta meteo cod portocaliu este valabilă în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, precum şi în localităţi din judeţul Buzău.

De asemenea, meteorologii au instituit atenţionări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului în opt judeţe.

Astfel, până la ora 10:00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, la o altitudine de peste 1.800 de metri, se va semnala vânt puternic cu viteze de 120 – 140 km/h la rafală. În localităţile Lopătari, Vintilă Vodă, Scorţoasa, Mânzăleşti, Bisoca, Saruleşti şi Chiliile din judeţul Buzău vântul va avea viteze la rafale de 110 – 130 km/h, trecător 140 km/h.

Până la ora 12:00, mai multe localităţi din judeţul Harghita şi zona joasă a judeţului Cluj se vor afla sub Cod galben de intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge viteze de 55 – 65 km/h, izolat 70 km/h,

De asemenea, până la ora 10:00, vor fi fenomene similare în zona joasă din judeţele Suceava şi Neamţ, iar până la ora 9:00 în aceleaşi zone din Braşov, Alba, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Până la ora 16:00 zona de munte din 27 de judeţe se află sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, conform atenţionării emise duminică de ANM.