Desemnarea dnei Kramp-Karrenbauer a fost primită cu 'o largă aprobare' în cadrul conduceri partidului, a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună cu Annegret Kramp-Karrenbauer. 

Şefa guvernului din landul Saar şi considerată foarte apropiată de cancelar, Annegret Kramp-Karrenbauer, în vârstă de 55 de ani, urmează să devină secretar general al CDU, post strategic din care o va sprijini pe Angela Merkel, preşedinte al partidului din anul 2000. 

Potrivit Angelei Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer este cea care a dorit să ocupe acest post. 'Această idee m-a emoţionat şi m-a câştigat imediat', a afirmat cancelarul, fără a o numi însă oficial pe Kramp-Karrenbauer drept succesoare la şefia guvernului, scrie Agerpres. 

Desemnată de media drept favorita cancelarului pentru a-i urma în funcţie, Kramp-Karrenbauer a respins potenţialul său statut de 'prinţesă moştenitoare', precizând că nu îşi însuşeşte 'această etichetă'. 

Ea îi va succeda deocamdată în postul de secretar general al CDU lui Peter Tauber, care şi-a anunţat demisia din motive de sănătate, pe fondul criticilor interne după rezultatul dezamăgitor de la ultimele alegeri federale. 

Annegret Kramp-Karrenbauer va fi învestită oficial cu ocazia congresului CDU care va avea loc peste o săptămână la Berlin. 
Angela Merkel este confruntată de mai multe săptămâni cu o frondă în interiorul CDU, unde nemulţumirea de după alegeri s-a intensificat în urma numeroaselor concesii făcute de cancelar pentru a guverna cu social-democraţii.