Pe blogul personal, Andreea Paul Vass se întreabă ”la noi de ce nu ar fi posibil?”.

”Teoretic, ar fi. Practica, însă, odată în plus, arată că mai e mult până departe. În Uniunea Europeană, România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte numărul femeilor prezente în Guvern, doar două. Această plasare este împărţită cu alte 9 state europene: cu noile state membre ale UE (excepţie face  Polonia) şi cu celelalte ţări din sudul şi estul Europei. La polul opus, ţările din nordul şi vestul Europei au  cel mai mare număr de ministre. Poate nu întâmplător, acestea sunt şi cele mai performante din punct de vedere economic”, menționează Andreea Vass.

Conform unor studii, consiliera de stat afirmă că România se află printre codaşii clasamentului şi în ceea ce priveşte numărul de femei din camera superioară a Parlamentului – 11,4%. În Europa depăşim doar Malta, Ungaria şi Cipru.
”O situaţie mai bună se regăseşte la nivelul reprezentării femeilor în Parlamentul European. Ţara noastră se află în prima jumătate a topului ţărilor Uniunii Europene, o treime dintre euro-parlamentarii noştri fiind femei. Înclin totuşi să cred că situaţia se datorează faptului că pentru clasa politică românească plecarea spre Bruxelles echivalează oarecum cu o retragere ineficientă de pe scena principală autohtonă care, în definitiv, în ochii celor implicaţi, contează mai mult”, mai spune ea.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.femeileinpolitica.ro.

Sursa: andreeavass.ro/blog/