Diana Șoșoacă este unul dintre cei mai de renume protestatari. Senatoarea îi invită pe oameni la proteste, nu este de acord cu măsurile anunțate de autorități și refuză categoric să poarte masca de protecție, recomandându-le același lucru și românilo.

În acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan, i-a transmis un mesaj senatoarei Diana Șoșoacă. Mai exact, întrebată ce i-ar spune fostei senatoare AUR dacă ar vedea-o la Ministerul Sănătății fără masca de protecție, Moldovan a vorbit despre utilitatea respectării acestei măsuri în plină pandemie COVID.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține că masca de protecție este o regulă care ne protejează de infectarea cu noul coronavirus, iar deși senatoarea nu este de acord cu acest accesoriu, el i-ar putea salva viața, așa cum a făcut-o pentru multe alte persoane.

Andreea Molodovan, mesaj pentru Diana Șoșoacă

Totodată, Andreea Moldovan a dat exemplu situația ei. Aceasta susține că masca de protecție a protejat-o împotriva virusului, iar același impact l-a avut și respectarea normelor impuse de autorități.

“Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm. Ce i-aș spune ar fi că acea mască pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere. Și care a apărat foarte mulți oameni.

Poate că nu e elegant să dau exemplul meu, dar această mască purtată un an de zile în spitalul de boli infecțioase, unde a fost doar patologie COVID, m-a ajutat să nu fac boala. Eu nu m-am îmbolnăvit de COVID doar purtând mască și respectând regulile elementare”, a spus dr. Andreea Moldovan, la Digi24.

De menționat este faptul că, Diana Șoșoacă a participat în ultimele zile la mai multe proteste împotriva pandemiei de coronavirus, nerespectând regulile impuse de autorități. În acest context, senatoarea a primit mai multe amenzi, iar cea mai mare sancțiune a fost de 15.000 de lei.

Sursa foto; INQUAM Photos, Octav Ganea