Directorul executiv al Pininfarina, una dintre cele mai importante companii de design auto din lume, a murit, joi dimineata, intr-un accident rutier langa Torino, Italia. Andrea Pininfarina, in varsta de 51 de ani, conducea un scuter Vespa si a intrat in coliziune cu o masina in timp ce se indrepta spre centrul de design si cercetare-dezvoltare al companiei sale, in localitatea Cambiano.

Decesul lui Pininfarina a survenit intr-un moment dificil pentru compania controlata in cadrul familiei, din pricina unui amplu proces de restructurare. Anul trecut, perderile inregistrate de companie au ajuns la 114,9 milioane de euro, in crestere, de la numai 21,9 milioane cu un an inainte.

Andrea Pininfarina a ocupat, incepand cu anul 2001, postul de director executiv al companiei care-i poarta numele. De asemenea, el a fost numi si in functia de presedinte al companiei in anul 2006. Tatal sau, Sergio, este presedintele de onoare al companiei, in timp ce fratele sau mai tanar, Paolo, ocupa functia de vice-presedinte. Nu in ultimul rand, sora sa, Lorenza, este membra in boardul de conducere al Pininfarina. Andrea Pininfarina este nepotul fondatorul companiei cu acelasi nume, Battista „Pinin” Pininfarina.

In data de 10 martie, Andrea Pininfarina a cerut actionarilor sa efectueze o majorare de capital a companiei cu 100 de milioane de euro, pentru acoperirea pierderilor inregistrate. Daca va fi dusa la bun sfarsit, aceasta miscare inseamna ca familia va pierde majoritatea in conducerea companiei. In prezent, familia Pininfarina detine 55% din actiunile companiei.

Sursa: Automotive News