Peste şapte milioane de utilizatori de Internet din Marea Britanie ar putea fi sancţionaţi penal din această toamnă, pentru piraterie, potrivit noilor reglementări ale guvernului britanic.

Sancţiunile vor porni de la restricţionarea accesului în mediul online până la amenzi de 50.000 de lire. Acestea vor viza utilizatorii care descarcă în mod ilegal fişiere care conţin mai ales muzică şi filme. În acest moment, potrivit datelor oficiale, unul din 12 britanici descarcă de pe Internet conţinut protejat.

Autorităţile britanice au luat aceste decizii după ce o serie de persoane au făcul lobby pentru personalităţi din industria muzicală şi cinematografică.

Cu toate acestea, Tom Watson, un înalt oficial al guvernului britanic, a declarat că măsurile sunt mult prea dure şi a propus ca sancţiunile să fie mai mici pentru cei care descarcă materiale aflate sub protecţia copyright-ului.

Watson a subliniat că cei care ar trebui să primească cele mai mari amenzi sunt cei care fac posibilă descărcarea de fişiere protejate.

SURSA: „The Independent”