O echipă a SRI va scana aeronava care a aterizat de urgenţă la Otopeni din cauza unei ameninţări cu bombă. O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii urmează să scaneze aeronava care a aterizat de urgenţă, joi, la Aeroportul Otopeni, din cauza unei ameninţări cu bombă, informează Serviciul. 

Conform SRI, a fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului.  „SRI este prezent cu echipa pirotehnică, care urmează să scaneze bagajele şi aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situaţii, procedură gestionată de conducerea aeroportului”, precizează instituţia.  Cursa nu are destinaţia România, menţionează SRI, şi a aterizat de urgenţă la Otopeni. „S-a intrat pe procedura de urgenţă a aeroportului. Pasagerii au fost evacuaţi”, mai arată SRI. 

O aeronavă Wizzair, care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia, a aterizat de urgenţă la Aeroportul Otopeni în urma unei ameninţări cu bombă la bord, a informat, joi, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).  Potrivit reprezentaţilor CNAB, aeronava a aterizat la Otopeni la ora 16,20 şi a fost parcată pe o poziţie izolată. Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi la ora 16,25. 

„Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e clasificată)”, a precizat CNAB. Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie. Agerpres