Potrivit acesteia, 70% dintre persoanele concediate acţionează angajatorii în instanţă, iar dintre aceştia 70-80% şi câştigă.
Avocatul a spus că printre propunerile AmCham de modificare a Codului Muncii se află: concedierea pe criterii de performanţă, negocierea unui program de lucru individualizat între angajator şi angajat care înseamnă ore diferite faţă de cele standard de începere şi terminare a programului, alte zile de repaus decât sâmbata şi duminica, eventual neconsecutive. Însă, programul de lucru va rămâne de maximum 48 de ore pe săptămână ca şi în prezent.
La rândul său, preşedintele Comsiei de muncă a AmCham, Radu Enache, a explicat că intenţia organizaţiei este să reformeze Codul Muncii astfel încât relaţiile de muncă să fie mai flexibile şi să reprezinte un punct de atracţie pentru investitori.
Potrivit acestuia, actualele prevederi sunt restrictive şi nu corespund dinamicii de pe piaţa forţei de muncă.
În ceea ce priveşte propunerile din Codul social, care ar urma să reglementeze activitatea patronatelor, sindicatelor şi a dialogului social, Radu Enache a precizat că AmCham nu este de acord cu negocierea separată a contractelor colective de muncă pentru sectorul privat şi pentru cel de stat, pentru că este discriminatorie.