Am cucerit ungaria. După plăcuțele bilincve din județele românești cu populație de origine maghiară, acum a venit și reversul medaliei. Panouri în limba română amplasate în Ungaria. Totul se întâmplă din cauza șoferilor români.

Autoritățile maghiare au instalat un panou rutier destinat exclusiv şoferilor români pe autostrăzile din Ungaria. Poliţia maghiară a luat această decizie, după ce zeci de şoferi români au fost opriţi şi amendaţi pentru că încălcau mai multe regulamente de circulaţie potrivit Observator.tv.

Comitetul de prevenire a accidentelor din cadrul Poliției Județului Győr-Moson-Sopron a instalat un afiș bilingv legat de siguranță în trafic, pe M1, în Ungaria. Într-o campanie comună cu Comitetul Național de Prevenire a Accidentelor, panoul încearcă să oprească apariţia așa-numitelor „rulote de groază” formate de transportatori auto români.

În ultimii ani, în special pe secțiunile de autostrăzi ale M1 și Autostrăzii 1, poliția s-a lovit de mai multe combinații de vehicule din țările est-europene, în special România, unde șoferii au ignorat regulile interne privind remorcarea și încărcarea vehiculelor. Aceste vehicule supraponderale și supradimensionate sunt un factor de risc major pe drum. Pentru a reduce acest lucru, se efectuează inspecții periodice de siguranță rutieră. Scopul campaniei, care tocmai a fost lansată, este de a informa poliția în limba maternă a şoferilor că actul de mai sus este interzis în Ungaria.