Gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc a anunţat luni că va cheltui în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci – şapte ani, prin investiţii de capital şi parteneriate, fiind cel mai mare angajament faţă de o principală piaţă în creştere, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Alphabet deţine motorul de căutare online Google, iar India este una din cele mai mari pieţe globale de servicii de internet.

Google a investit deja în start-up-uri din India

Investiţiile vor fi realizate printr-un aşa numit fond de digitalizare, ceea ce indică concentrarea pe domeniile cu creştere rapidă din India, cum ar fi platformele de soft şi aplicaţii.

„Vom face asta printr-un mix de investiţii de capital, parteneriate, investiţii operaţionale şi în infrastructură. Investiţia reprezintă o reflectare a încrederii noastre în viitorul Indiei şi al economiei sale digitale”, a afirmat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet.

Deja Google a făcut câteva investiţii directe şi indirecte în start-up-uri din India.

Pe lângă investiţiile realizate prin fondul de digitalizare, Google se va concentra pe domenii cum ar fi inteligenţa artificială şi educaţia în India, a declarat Pichai într-un interviu acordat Reuters.

Pichai, născut în India, s-a alăturat Google în 2004, şi s-a ocupat de browserul Chrome.

Google este printre marile companii ale lumii care nu are niciun fel de datorii, ba mai mult are chiar o rezervă impresionantă. Compania americană ocupă prima poziție în privința acestui aspect, cu cea o rezervă de 104 miliarde dolari care aparţin de fapt Alphabet, firma mamă a Google.