Alina Gorghiu a trimis dosarul procurorului general

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, i-a transmis Procurorului General, marți, cererile de urmărire penală formulate de Președintele României privindu-i pe Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. După cum se știe, cei doi sunt învinuți de abuz în serviciu, privind achiziţia de vaccinuri, din perioada pandemiei de COVID-19.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției se arată că s-a cerut urmărirea penală a lui Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ca foști miniștri ai Sănătății.

Cererile au fost transmise în temeiul art. 18 și 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cererile au fost transmise în temeiul art. 18 şi 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, ministrului justiţiei, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Vlad Vasile Voiculescu şi cererea de urmărire penală a Ioanei Mihăilă, foşti miniştri ai Sănătăţii.

Florin Cîțu spune că e de acord cu ridicarea imunității

După cum se știe, și fostul premier Florin Cîțu face parte din același dosar. El a declarat că deciziile privind achiziţia dozelor de vaccin în perioada pandemiei au fost adoptate în acord cu legislaţia din România. Totodată, acesta a ținut să sublinieze că „justiția nu se face la televizor”.

Reacția a venit după acuzațiile lansate de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu. Acesta susținea că hotărârile au fost luat exclusiv de Cîţu, când era premier, fără a ţine cont de opinia Ministerului Sănătăţii.

„Justiţia nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea ce se întâmplă. Dacă vorbim despre orice alt subiect e perfect. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru în conformitate cu legislaţia din România”, a afirmat Florin Cîţu la Parlament.

De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă va demisiona din PNL. Acesta a precizat că nu, cu mențiunea că ar fi renunțat la orice funcție avea în PNL, dacă deținea una.

„Dacă aş fi avut funcţii în PNL, aş fi renunţat, dar nu am nicio funcţie în PNL”, a mai spus Cîţu.

Mai apoi, liberalul a vorbit și despre votul privind ridicarea imunităţii sale parlamentare. Astfel, a subliniat că le va cere colegilor să voteze „pentru”.