Alimentul care îți distruge ficatul! Nu îl mai consuma absolut deloc. Este extrem de periculos

Popcornul este cel mai consumat aliment atunci când mergem să vizionăm un film sau când avem pe cineva în vizită. Deși este extrem de delicios și vine în diverse variante care să satisfacă pe toată lumea, cercetătorii spun că ar trebui să ne ferim de acest aliment.

În urma unei cercetări, oamenii de știință au descoperit că popcornul conține anumite substanțe chimice care, cu timpul, dezvoltă boli precum cancerul de ficat, cancerul testicular sau pancreatic. De asemenea, ei au venit și cu explicații în acest sens.

Potrivit cercetătorilor, popcornul conține ulei de soia parțial hidrogenat – una dintre cele mai toxice grăsimi trans. Această grăsime toxică duce la o creștere a colesterolului rău în organism, în timp ce îl reduce pe cel bun. De asemenea, duce la boli de inimă și endometrioză.

Studiul american a mai scos la iveală faptul că cea mai toxică substanță din popcorn este diacetilul – produce afecțiuni pulmonare și insuficiențe respiratorii.

În plus, oamenii de știință au mai arătat că substanțele chimice din popcorn pot îmbolnăvi organismul cu alergii sau tumori.

Crește infertilitatea

În plus, spun cercetătorii, popcornul conține alte tipuri de grăsimi nesănătoase și că poate duce la boli de plămâni sau la scăderea fertilității atât la bărbați, cât și la femei.

„Ajuns în organism, acest acid rămâne timp de mai mulți ani, acumulându-se până la cote alarmante și putând cauza infertilitatea”, menționeză cercetătorii, într-un studiu publicat de către Universitatea din California, Los Angeles.

Ambalajele, un alt pericol

Oamenii de știință americani susțin că un alt pericol vine și din partea ambalajelor în care este ținut popcornul, acestea conținând perfluorochimicale – ele sunt adevărate bombe chimice care cresc riscul cancerului și care duc și la infertilitate.

De asemenea, studiul arată că substanțele chimice folosite de către producători pe ambalaje pot dezvolta boli tiroidiene sau ADHD.