Alexandru Rafila se arată pesimist în privința numărului celor vaccinați. Nu o să atingem 10 milioane în 2021

Joi seara, deputatul PSD și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a precizat că trendul vaccinării anti-COVID este descrescător.

”În mod evident, trendul este descrescător. Astăzi chiar am remarcat că numărul de persoane care au fost vaccinate cu prima doză a fost doar jumătate din numărul persoanelor vaccinate cu doza a doua.”, spune el.

Alexandru Rafila a mai spus că, în ritmul acesta, România nu va putea ajunge la numărul de 10 milioane de persoane vaccinate în 2021.

”Asta arată că peste încă trei săptămâni vom avea cu doza a doua doar 30.000 de persoane, așa că asta e foarte, foarte preocupant și dacă nu o să reușim să păstrăm ritmul cu 100.000 de administrări zilnice, în mod evident, nu o să atingem 10 milioane în decursul acestui an”, a spus Alexandru Rafila, joi seara.

Maratoanele au fost eficiente

Reprezentantul OMS spune că maratoanele vaccinării au fost eficiente mai ales în orașele mari, acolo unde oamenii au acces la informații.

”Evident, s-au vaccinat cei care erau convinși că doresc să o facă. Mai e această masă de 30% din populație care ezită să se vaccineze și cred că acolo trebuie să lucreze, în principal, autoritățile pentru că cei care refuză să se vaccineze, în mod evident, vor fi foarte greu de convins”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei