1 500 de turiști sunt blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei. Aceștia ar putea fi transportați pe continent abia miercuri, când o nouă navă își va face apariția.

Situația este critică. Oamenii se plâng că au dormit pe unde au apucat și că nu mai au mâncare și bani. S-a dormit chiar și în clădirea Primăriei.

„Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”, a declarat o turistă, potrivit digi24.

O navă va veni abia miercuri, iar în apropierea portului au izbuznit incendii de vegetație ce nu pot fi stinse din cauza lipsei de personal. Mai mulți pompieri vor ajunge și ei tot miercuri împreună cu noul feribot.

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat cetățenii români care vor să meargă în Grecia. MAE a anunțat defecțiunea ce a intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki şi retur. Turiștii știau că transportul pasagerilor era asigurat doar de o ambarcaţiune auxiliară, care, ulterior, s-a defectat și ea.