Este vorba despre chirurgul Mircea Beuran. Acesta s-a infectat cu COVID-19 iar în prezent este internat la Institutul „Matei Balș” din București, conform antena3.ro

Forma de infectare nu este ușoară

Forma de infectare cu coronavirus a acestuia nu este ușoară, conform sursei menționate. Chiar dacă nu este intubat, medicul primește oxigen. Trebuie menționat că această procedură este folosită pentru mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus.

„Este internat la Institutul Matei Balș din București. Nu este la Terapie Intensivă, intubat, dar este pe tratament cu oxgen”, au precizat surse exclusiv pentru Antena3.

De asemenea, Mircea Beuran a participat recent la lansarea unui volum de texte conspiraționiste și propagandistice intitulat „COVID. Colivia noastră”, în prezența unor academicieni, scriitori și doctori.

Un oraş din România a intrat în cod roșu de COVID-19

Deși la nivel național ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, exclude, cel puțin pentru următoarea perioadă, instaurarea unei noi stări de urgență, la nivel local lucrurile stau cu totul altfel. Situația este foarte aproape să fie scăpată de sub control într-un județ.

Intrarea în restaurante, cafenele şi sălile cu jocuri de noroc ar putea fi interzisă în municipiul Iaşi începând cu 5 octombrie, dacă rata infecţiilor cu noul coronavirus nu scade sub 1,5 la mia de locuitori.

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.

Nelu Tătaru a subliniat faptul că decizia de declarare a stării de urgență vine din partea președintelui, în funcție de informațiile care sosesc de la Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

”Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii”, a declarat ministrul Sănătăţii.