Este dezastru total pe toată planeta. Coronavirusul a scăpat de sub control. Deși toate marile puteri spun că sunt aproape de a face un vaccin împotriva COVID-19, niciuna nu a reușit până acum, iar virusul face ravagii pur și simplu. Ultimele cifre sunt absolut șocante.

Autoritățile spun că s-a ajuns la pragul psihologic deja. Un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul, potrivit cifrelor furnizate de Worldometers. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru țări: SUA, Brazilia, India, Mexic.

Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la acest capitol, cu 210.000 decese provocate de coronavirus. Brazilia (142.000), India (96.000), Mexic (76.000) sunt următoarele clasate.

Prima țară europeană care apare în acest top negru este Marea Britanie, cu 42.000 de morți, urmată de Italia, cu 35.000.

România este pe locul 30 în clasamentul victimelor provocate de coronavirus, cu peste 4.700 de decese înregistrate. Din păcate, în țara noastră, aproape în fiecare zi avem parte de peste 1000 de noi infectări, dar și de zeci de morți. Lucrurile au scăpat total de sub control, iar autoritățile abia mai fac față.

Sunt probleme imense și la Terapie Intensivă, acolo unde sunt spitale suprasaturate. Din păcate, odată cu venirea toamnei și a gripei clasice, problemele vor fi din ce în ce mai mari. Toți specialiștii români au avertizat că trebuie să ne așteptam la o explozie de noi cazuri și, din păcate, la victime.

În privința numărului de infectări, la nivel global s-a depășit pragul de 33 de milioane de cazuri, SUA conducând și la acest capitol, cu peste 7,3 milioane de îmbolnăviri.