Potrivit nutriționiștilor cei care merg la sală noaptea trebuie să respecte câteva reguli simple.

De obicei, oamenii aleg să facă sport cel mai des seara, din cauza programului încărcat pe timpul zilei.

“Lucrez la o firmă de contabilitate şi ziua se întâmplă lucrurile mari la firmă, de aceea am timp seară să vin la sală. E greu să stai la birou şi după să te apuci să faci sport dar mă simt mai bine după”, a precizat Mihaela.

De asemenea, se pare că cei care fac sală după muncă se simt foarte bine.

“Nu am timp dimineaţa, încep la 8. După muncă mă duc la sală imediat. După o muncă foarte stresanta, să merg la sală după e foarte bine”, a spus Luigi, consilier juridic la o firmă din București.

Experții susțin că cei care frecventează sălile de sport seara, ar trebui să respecte câteva reguli simple de alimentație.

EMANUEL BINCĂ, ANTRENOR PERSONAL: “La finalul exerciţiilor să facă şi perioada de răcire. Este o perioadă de 5-10 minute în care trebuie să îşi regleze pulsul. Un mers lejer pe bandă, pe bicicletă, sau pur şi simplu tehnici de respiraţie. Dacă pleacă de aici cu un metabolism accelerat şi cu pulsul accelerat. Toată noaptea vor avea probele cu somnul”

DR. ŞERBAN DAMIAN, NUTRIŢIONIST SPORTIV: „În ceea ce priveşte partea de alimentaţie trebuie respectată acea regulă de a mânca cu o oră înainte de antrenament. De asemenea, cei care fac antrenamente solicitante trebuie să mănânce şi după ce se antrenează, chiar dacă antrenamentul a avut loc târziu. Vorbim de carne, de brânză, un lactat, un ou, ceva care să aducă ceva proteine”.

Din fericire, majoritatea sălilor de sport din București sunt deschise până aproape de miezul nopții, iar cateva au chiar program non-stop.

În plus, pentru cei care vor un antrenor personal, atunci ar trebui să fie pregătiți să plătească până la 1000 de lei.