Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace pentru luni Colegiul ministerului şi să organizeze şi o videoconferinţă cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății trebuie astfel să decidă în detaliu un plan de intervenţie, după ce numărul de cazuri al celor infectaţi cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

”Suntem în analize şi suntem pregătiţi”

“Domnule ministru Tătaru, am luat decizia să vă fac o vizită săptămâna viitoare. Luni, vreau să convocaţi Colegiul ministerului şi, de asemenea, cred că ar trebui organizată şi o videoconferinţă cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică, pentru a pune la punct mai în detaliu planul de intervenţie”, a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul şedinţei de guvern.

Ministrul Sănătăţii l-a asigurat că evenimentul va fi pregătit pentru luni şi premierul i-a solicitat acestuia ca, între timp, să pregătească “toate măsurile necesare pentru a face faţă oricărei situaţii”.

“Suntem în analize şi suntem pregătiţi”, a răspuns Nelu Tătaru.

Tot în cadrul ședinței de Guvern, Premierul Ludovic Orban a sunat mobilizarea în toate ministerele cabinetului pe care îl conduce, solicitând controale la sânge, îndreptate atât împotriva populației, cât și a companiilor care nu respectă normele de protecție sanitară.

Explozie a numărului de noi cazuri

”Creşterea numărului de cazuri diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi solicit fiecărui ministru să cereţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maxim în bătălia anti-COVID şi să ia toate măsurile pentru a reduce numărul persoanelor infectate.

Mare parte din oameni respectă regulile de protecţie sanitară. Din păcate, avem şi agenţii economici şi cetăţeni care nu respectă.

Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară. Toate instituţiile de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge dacă aceste reguli sunt respectate”, a spus Orban.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 614 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând joi la 30.789.