Ziua de astăzi vine cu schimbări importante în ceea ce privește condițiile meteo. Vremea va fi instabilă și răcoroasă în sudul, în centrul și în estul țării, iar temperaturile nu vor mai trece de 30 de grade Celsius.

În sudul, în centrul și în estul țării va ploua și vor fi descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor trece de 40.. 50 l/mp. Vântul va avea rafale în jur de 50 km/h în sudul și în sud-estul țării.

Se anunță modificări meteo și în București unde se vor înregistra ploi temporare. Vântul va sufla cu putere și va atinge 45..50 km/h. Ziua va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime în jur de 25 de grade Celsius.

La munte, în Carpații Meridionali și de Curbură ploile torențiale ar putea duce la indundații pentru că se vor acumula cantități de apă ce pot trece de 50 l/mp.

La mare se vor înregistra ploi de scurtă durată și vânt intens.

Vremea instabilă va mai fi prezentă și joi în Carpații Meridionali, în Munții Banatului, în nordul Olteniei și al Munteniei. Apoi, vineri, vor mai fi averse, tunete și fulgere în zonele montane și submontane, iar sâmbătă, în nordul, vestul și centrul țării, la deal și la munte. Temperaturile vor mai fi modeste până vineri, după care vor crește ușor și vor trece de 30 de grade Celsius.