Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până duminică seara la ora 21:00 atenţionarea nowcasting Cod galben de vânt valabilă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi.

Vine zăpada

În zonele menţionate, se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55…60 km/h iar local şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, precizează ANM.

Două atenționări de Cod galben

De precizat că în jurul orei 13 ANM a emis un  Cod galben de vânt în şase judeţe, pentru duminică după-amiaza, conform Agerpres.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile în orele următoare pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi.

Potrivit meteorologilor, în cele şase judeţe se vor semnala intensificări temporare ale vântului care vor atinge 55….60 km/h şi ninsoare slabă.

Fenomene periculoase imediate

Atenţionarea pentru Galaţi şi Vrancea este valabilă până la ora 17:00 iar cea pentru Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi până la ora 15:00.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, precizează ANM.