Este alertă la Ministerul Afacerilor Interne, după ce unul dintre oamenii aflaţi în vârful instituţiei conduse de Marcel Vela, dar şi patru dintre subalternii săi, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. Autorităţile au declanşat imediat o anchetă epidemiologică şi mai multe persoane care au intrat în contact cu cei cinci bolnavi au intrat imediat în izolare.

Este vorba despre comisarul-şef Valentin Minoiu, directorul Direcției Generale de Management Resurse Umane din cadrul aparatului central, spun surse din interiorul MAI. Alte patru persoane care lucrează în subordinea comisarului Minoiu au fost şi ele depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Mai mulţi angajaţi care ar fi intrat în contact cu cele cinci persoane despre care se ştie acum că au temutul virus au fost trimişi acasă, unde vor sta în izolare. În tot acest timp, reprezentanţii DSP încearcă să stabilească precis cine a adus boala în clădirea din Piața Revoluției, relatează gandul.ro.

Care este rolul lui Valentin Minoiu în cadrul MAI?

Comisarul-șef Valentin Minoiu este ofițerul prin mâna căruia trec toate angajările importante din minister, trecerile în rezervă sau avansările și tot el face și strategiile de resurse umane.

Potrivit Ministerului de Interne, „Direcţia Generală Management Resurse Umane este unitatea de specialitate din cadrul aparatului central al ministerului, care îndrumă, coordonează, controlează şi monitorizează activităţile din domeniul managementului resurselor umane desfăşurate de către structurile de profil ori de către personalul desemnat în acest scop în unităţile Ministerului Afacerilor Interne, având competenţă materială şi teritorială generală în domeniul său de activitate”.