InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numărul mastilor de protectie neconforme. Conform datelor colectate, in prezent sunt 264 tipuri de masti neconforme, date raportate la perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al tarilor care au emis alertele situatia este urmatoarea :

23.86 % au fost emise de Belgia

18.18 % au fost emise de Germania

10.61 % au fost emise de Romania

 

Din punct de vedere al tarii de provenienta a mastilor neconforme ce au facut obiectul acestor alerte situatii este urmatoarea :

85.6 % Republica Populara Chineza

6.82% necunoscuta

3.79 % Turcia

Totodata, conform datelor colectate 40.15 % din mastile ce au facut obiectul acestor alerte sunt contrafacute.

Informatii utile pentru consumatori

Este foarte important ca în această perioadă cruntă să fim atenți de unde achiziționăm măștile de protecție. Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a oferit detalii importante pentru toți cei care vor să se apare împotriva COVID. Este important de urmărit anumite aspecte atunci când utilizăm măștile de protecție.

Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea. Mai exact, trebuie să fim foarte atenți la  informațiile de pe etichetă, să verificăm termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare și modul de utilizare. Un alt aspect de verificat sunt grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul.

’’Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615! ’’, a arătat Sorin Mierlea –Președinte InfoCons.

Sursă foto: Dreamstime