Raportul, publicat de subcomisia pentru politici economice și de consum a Senatului SUA, descrie niveluri periculoase de arsenic, plumb, cadmiu, mercur și alte toxine, care pot fi extrem de periculoase pentru bebeluși și copiii mici, scrie AXIOS.

Producătorii au vândut „cu bună știință” aceste alimente

Producătorii au vândut „cu bună știință” alimente pentru copii care conțineau metale grele, inclusiv arsenic, plumb, cadmiu și mercur, este acuzația adusă în document.

Potrivit Harvard Health Publishing, aceste metale grele se află în top 10 substanțe chimice pe lista OMS, care pot afecta dezvoltarea creierului la sugari și copii.

Companiile nu raportează nivelurile ridicate de conținut toxic şi păstrează cu bună știință produsele pe piață

„Raportul de azi relevă faptul că aceste companii nu numai că nu raportează nivelurile ridicate de conținut toxic din alimentele lor pentru copii, ci păstrează cu bună știință produsele toxice pe piață”, spune unul dintre autorii raportului.

Astfel, două dintre produsele Gerber conțin niveluri anorganice de arsenic peste limita Administrației pentru Alimente și Medicamente.

Gerber și Beech-Nut s-au numărat printre companiile care nu au reușit să-și testeze în mod corespunzător produsele și nici măcar să-și amintească alimentele contaminate pentru bebeluși.

În 2012, un studiu universitar a găsit arsenic în formula de lapte pentru bebeluși.