”În această dimineaţă pare evident că echipa Biden-Harris va câştiga Casa Albă”, a spus la o conferinţă de presă Nancy Pelosi despre Joe Biden şi Kamala Harris, care va fi vicepreşedinte al SUA odată cu alegerea lui Biden.

”Preşedintele ales Biden are un mandat solid pentru a conduce”, a susţinut preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor. ”Joe Biden este un unificator, el doreşte să unească oamenii”, a asigurat ea.

Ce spune echipa de campanie a lui Donald Trump

În acest timp, echipa de campanie a lui Donald Trump susţine că alegerile ”nu s-au încheiat” şi contestă avansul luat de Biden în mai multe state cheie, reclamând şi fraude. Candidatul republican a susţinut încă dinaintea scrutinului că votul prin corespondenţă, folosit masiv la aceste alegeri desfăşurate în condiţii de pandemie, este predispus la fraude. Dar el nu reuşeşte să aducă dovezi.

Pe lângă scrutinul prezidenţial, democraţii par să-şi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor, dar Senatul este în continuare disputat.

Petiția lui Donald Trump, respinsă

Petiția inițiată de către echipa de campanie a președintelui Donald Trump a fost respinsă de către un judecător din Georgia. O decizia asemănătoare privind scrutinul prezidențial a fost luată și în statul Michigan.

Președintele Donald Trump a încercat să convingă oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii, transmite agerpres.ro

Judecătorul James Bass a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

O judecătoare din Michigan a respins şi ea o acţiune în instanţă depusă de echipa de campanie a lui Trump în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat.

Judecătoarea Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri.

Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

Un consilier al echipei de campanie a lui Joe Biden susţine însă că acesta este „un exerciţiu de trimitere de mesaje”.

„Nu au alt scop decât acela de a produce confuzie în rândul publicului privind ceea ce se întâmplă şi de a-şi susţine acuzaţiile fără bază că s-ar fi produs ilegalităţi”, a declarat Bob Bauer.