Producția este așteptată în luna decembrie, iar Rachel Zegler care o va interpreta pe Albă ca Zăpada va marca un început de carieră, scrie AFP.

Actrița provine dintr-o familie cu o mamă columbiană şi un tată polonez, Rachel Zegler și are doar 20 de ani. Ea a fost selectată la 17 ani pentru a juca rolul Mariei în „West Side Story”, de Steven Spielberg, pentru care echipa de producţie a audiat peste 30.000 de candidaţi.

Se pare că echipa de producție a fost impresionată de vocea tinerei, care s-a remarcat deja în numeroase producţii locale de musicaluri din New Jersey, oraşul unde s-a născut.

„Abilităţile vocale extraordinare ale lui Rachel sunt doar un aspect al talentului ei”, a comentat Marc Webb, regizorul acestei noi versiuni a „Albei ca Zăpada” („Snow White and the Seven Dwarfs”), citat într-un mesaj trimis AFP de un purtător de cuvânt al Disney.

Rachel Zegler care o va interpreta pe Albă ca Zăpada

Totodată, acesta a mai adăugat că inteligența și optimismul vor avea un rol major în clasicul basm care urmează să apară în curând.

„Puterea, inteligenţa şi optimismul său vor deveni o parte integrantă a acestei redescoperiri a bucuriei clasicului basm Disney”, a explicat cineastul, cunoscut pentru „The Amazing Spider-Man” (2012) şi „The Amazing Spider-Man: A Hero’s Fate” (2014).

De menționat este faptul că producţia filmului va începe în 2022, a precizat Disney. „Snow White and the Seven Dwarfs” este o adaptare a unei poveşti a fraţilor Grimm, doi lingvişti germani care au publicat prima versiune în 1812.

În ceea ce privește alegerea făcută de producători de a alege o actriță metisă pentru a o interpreta pe cea care a fost, în 1937, prima eroină a unui film Disney, acesta este un nou semn de deschidere din partea studioului, mult timp acuzat că a ales în special personaje principale albe în producţiile sale.

Rachel Zegler este o actriță cunoscută publicului larg și va avea unul dintre cele mai mediatizate debuturi în carieră din istorie – pe lângă apariţiile din „Snow White” şi „West Side Story”, actriţa urmând să joace şi în „Shazam! Fury of the Gods”, continuarea de la „Shazam!”, aşteptată pentru 2023.