"În opinia noastră, valori mobiliare rămân în marja lor "grasă şi plată", și sunt acum aproape de capătul superior, a scris Mueller-Glissmann. "Prin urmare, am coborât acțiunile la o categorie inferioară în alocarea activelor pe 3 luni. Până când situația de creștere se îmbunătățește, nu suntem atât de constructivi în ce priveşte titlurile de capital, în special după acest tip de creştere și pe fondul preocupărilor constante cu privire la sustenabilitatea creșterii conduse de stimulente în China, incertitudinea politică în lume şi în special în Europa, așteptările pacifiste ale băncii centrale și perspectivele sporite de șocuri necunoscute, cum ar fi de exemplu, Turcia recent."

Pentru urmatoarele 12 luni, Goldman recomandă în continuare clienților să rămână neutri pe piață – o recomandare făcută pentru prima dată în luna Mai.

Luni, pieţele financiare din SUA au fost amestecate, dar în cele din urmă putin schimbate. Mai devreme, în cadrul sesiunii, S&P 500 a atins pentru scurt timp un nou record.

Apelul făcut de Goldman vine în urma unei note din iunie a lui Mueller-Glissmann și a echipei sale, în care acesta spunea că piața pare deosebit de fragilă. Această notă sugera că "asimetriile" din piață construie un dezavantaj, ceea ce, în anumiţi termeni înseamnă că șansele de a petrece ceva dramatic pe piață este mult mai probabil să se întâmple în scădere mai degrabă decât în urcare.

Apelul băncii reiterează în mare parte din aceeași gândire din Iunie, dar adaugă că, pe măsură ce trecem dincolo de isteria post-Brexit pe care am văzut-o în pieţe, vedem din nou o scădere a apetitului de risc din partea investitorilor.

Acest argument spune în linii mari că investitorii devin mai puțin entuziasmaţi în privinţa adăugării sau extinderii pozițiilor în active cu risc, acţiunile incep sa pară mai vulnerabile la un "buzunar de aer" – un tip al soiului de acţiune pe care am văzut-o de mai multe ori în ultimii doi ani.

"Credem că asimetria negativă a activelor riscante este în creștere din nou", scrie Goldman.

"Un nivel pozitiv al indicatorului apetitului de risc nu este un semnal de slăbiciune. Indicatorul poate rămâne în teritoriu pozitiv pentru o mai lungă perioadă de timp, fără nici un risc atâta timp cât elementele fundamentale macro sunt sustenabile. Cu toate acestea, cu indicator nostru privind apetitul de risc fiind acum în teritoriul neutru, piața este, în opinia noastră, mai vulnerabilă la creştere şi dezamăgire politică. În plus, impulsul pozitiv s-a stins și ne-am întors la nivelurile păe care le-am văzut înainte de ultimele 3 declinuri."

Citeşte articolul original în Business Insider