Airbus, cel mai mare grup aerospaţial din Europa, se numără printre aceste compani. Grupul aerian anunţă reduceri masive de personal, pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Din fericire, măsura nu afectează momentan cele trei fabrici din România, toate deschise la Ghimbav, în judeţul Braşov, şi nici parteneriatele cu industria de apărare, dau asigurări reprezentanţii companiei.

Potrivit ultimelor informații, din schema de restructurare din Europa fac parte aproximativ 15.000 de angajaţi ai Airbus, dintre care numai în Franţa şi Germania numărul acestora se ridică la un total de 11.000.

Compania cu un total de 135.000 de angajaţi mizează pe plecări voluntare, pensionări anticipate şi cheme contractuale cu program redus pe termen lung, în condiţiile în care se anticipează o scădere cu 40 de procente a producţiei de aeronave, în următorii doi ani.

Pentru moment, Airbus România, partener strategic al Ministerului Apărării Naţionale, anunţă prin reprezentanţii săi că nu este momentan afectat, întrucât măsurile comunicate la nivel global au un impact în special asupra diviziei de avioane comerciale.

Având în vedere decizia luată, acest lucru arată foarte clar că piesele de apărare, spaţiu şi elicoptere au fost mai puţin afectate de criza COVID-19 decât sectorul transportului aerian.