Aglomeraţie la ieşirea din România, la multe puncte de trecere a frontierei.

Cozi la ieşirea şi intrarea în ţară în mai multe vămi, joi seară

Joi seară, pe 1 iunie, multe dintre punctele de trecere a frontierei României sunt extrem de aglomerate, ajungându-se chiar la timpi de aşteptare de 500 de minute.

Problemele cele mai mari au fost raportate la vămile Siret, Nădlac şi Giurgiu.

În vama Siret, camioanele aşteaptă 500 de minute pentru ieşirea din ţară, la Albiţa 80 de minute, la Isaccea 340 de minute, la Negru Vodă 90 de minute, la Giurgiu 300 de minute, la Calafat şi Zimnicea 60 de minute, la Petea 210 minute şi 120 de minute la Nadlac II, indică datele aplicaţiei „Trafic online”, pusă la dispoziţie de Poliţia Română de Frontieră.

În cazul intrării pe teritoriul României, camioanele sunt nevoite să aştepte 120 de minute la Siret, 80 de minute la Albiţa, 60 de minute la Isaccea, 60 de minute la Galaţi, 480 de minute la Negru Vodă, 150 de minute la Calafat şi 120 de minute la Nadlac II.

Pentru românii care părăsesc ţara cu autoturismul, ei trebuie să ştie că au de aşteptat circa 50-60 de minute în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac şi 60 de minute la Zimnicea.

Cât despre intrarea în ţară, cele mai mai cozi se înregistrează pentru autoturisme la vămile Giurgiu, Albiţa şi Petea, însă, din fericire, timpii de aşteptare nu sunt mai mari de 30-40 de minute.

Atenţionare de călătorie din parte MAE privind Bulgaria, Grecia şi Turcia

Reamintim că marţi, 30 iunie, Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru toate persoanele care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Grecia şi Turcia, precum şi retur către România.

Românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria către Grecia și Turcia, precum și retur către România, în perioada 31 mai – 5 iunie 2023, că se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierelor rutiere bulgare.

Li se recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că dețin combustibil, apă, alimente suficiente pentru astfel de situații.

De asemenea, cetățenilor români ce revin în România în data de 5 iunie 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiștii români revin în România și aleg să intre în țară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.