Eni România, parte a gigantului petrolier italian Eni care administrează la nivel local benzinăriile Agip, a închiriat 1.200 mp spaţii de depozitare în complexul Atlas Business Center, din zona Pipera, potrivit companiei de consultanţă imobiliară The Advisers – Knight Frank România, intermediarul tranzacţiei încheiate în luna martie.

Atlas Business Center, deţinut de producătorul şi distribuitorul de materiale de construcţii cu capital grec Atlas Corporation, cuprinde 24.000 mp spaţii de depozitare şi 4.500 mp spaţii de birouri. Printre chiriaşii complexului se număra companii precum DSV, Aston, Johnson Wax, Orange, Tchibo, Fujifilm, Sharp sau RHS Tornado.

„În general, companiile caută spaţii care să aibă o înălţime cuprinsă între 8 şi 12 m şi care să beneficieze de spaţii de birouri în interiorul sau în apropierea depozitelor”, a declarat Elisabeta Bosneag, brokerul care a intermediat tranzacţia.

Segmentul industrial al pieţei imobiliare a început să se dezgheţe, după doi ani în care tranzacţiile au fost aproape inexistente. În ultimele luni s-au închiriat circa 13.000 mp de spaţii de depozitare, tranzacţii din care 70% au fost intermediate de Colliers International.